Aktiviteter

Oavsett om du vill koppla av och göra ingenting eller vara aktiv med spring i benen, känns det alltid bra att vara på Vimmerby Camping. Campingen har bästa läge längs Nossens nordligaste vik med vattenaktiviteter för många smaker. Motorer finns bara i sjön om de drivs av el, så vi tror att den snabbaste farkosten är när du växlar upp tempot på kanoten. Eller är det när du och kompisen får fart på trambåten innan ni tar ett dopp mitt ute i sjön? Och när du ändå är blöt, prova en stand-up paddel. Gillar du att stilla simma en liten stund innan resten av världen vaknar? Känna det friska vattnet och låta dagen börja lugnt och skönt. Eller njuter du av att kasta ett par gånger med ditt spö, kanske inte så mycket för att fånga middagsmaten, utan mer för känslan.
Minigolfbanorna passar stor som liten, utmana dina vänner och få en trevlig stund tillsammans.

Om vi säger Vimmerby, tänker du säkert på Astrid Lindgren, den världsberömda författaren som växte upp just här. Runt omkring i bygden finns miljöer som inspirerat henne och vi känner igen oss i böckerna när vi kommer till den riktiga Bullerbyn, som heter Sevedstorp på kartan. Eller när vi hittar sockerdrickaträdet vid hennes barndomshem Näs. Ta en promenad runt torget i staden och hitta gränderna som kanske Kalle Blomqvist sprang omkring i och Stadshotellet som beskrivs i böckerna om Madicken. Är du nyfiken på mer, kan du följa med en guide, som visar dej runt till inspirationsmiljöerna.
Vimmerby är en gammal stad, där det finns bebyggelse kvar från 1600-talet. Det ger en härlig atmosfär och det är skönt att bara strosa runt, äta något gott, ta en kopp kaffe eller shoppa i de små butikerna.