Stranden

Ofta kallas vi för Smålands Riviera tack vare den fina stranden.
Stranden är kombinerad med både gräs och sand och när du kliver i vattnet är det en fin botten.
Du kan bada tryggt från den nya bryggan i U-form. Innanför bryggan är det grundare vatten och lämpligt för de mindre barnen och i kanten av stranden finns också en rullstolsramp.

Har ni glömt att ta med er badlakan, solstol eller solkräm så finns glasskiosken alltid nära till hands. Glasskiosken hyr också ut populära paddelbåtar, kanoter och roddbåtar. Och eftersom den heter Glasskiosken, finns här både mjukglass och glass på pinne och i strut från Triumf.

På stranden finns en mindre lekplats, sopkärl och parkbänkar. Längst bort vid stranden är det tillåtet att bada med hundar. Även där är det fin botten så det ska vara skönt för tassarna att leka i vattnet. Vill hunden leka på torra land, finns det ett inhägnat område intill badet, där de fyrbenta vännerna får leka fritt.


Från toppen av stegen kan alla vara sjökaptener

Innan hundbadet finns det en väl tilltagen grillplats redo och det finns alltid torr och fin ved från träd som vuxit på området. Så glöm inte pick-nick korgen med något gott att lägga på grillen. Eller är det tillbehören som är godast? Men glömde du maten? Ingen fara, besök vår kvällsöppna restaurang som finns strax intill stranden. Den uppskattade á la cartemenyn gör att du gärna kommer tillbaka.
Vi ska inte glömma att berätta att stranden och bryggorna tillhör Vimmerby kommun. Det är bra pusselbitar som passar bra ihop, vår privata camping med service, aktiviteter och utbud och den kommunala badplatsen med bryggor och strand. I Vimmerby gör vi gärna saker tillsammans!