Vimmerby Stad

På Vimmerby Camping bor du mitt i naturen, med härlig grönska och gott om plats. Från camping är det bara cirka 30 minuters promenad till den lilla stadens mysiga stadskärna, väljer du cykel är du där på bara några minuter.


Under sommarmånaderna skapas ett sommartorg mitt i stan. En härlig plats med roliga lekmiljöer, godaste glassarna, uteserveringar – allting omgärdat av kvarter med små charmiga butiker, gränder och innergårdar. Loppisar och antikbodar finns det också förstås. Det är i Vimmerby man gör fynd. Och självklart finns det en Astrid Lindgren-staty.

Glöm inte att ta en promenad i de gamla kvarteren, med hus från 1600-talet. Du kan strosa på egen hand eller gå en stadspromenad med guide. Är du nyfiken på de platser och miljöer som har inspirerat Astrid Lindgrens till hennes stordåd? Kvarteren där Mästerdetektiven Blomqvist smög omkring, Pippis karamellaffär eller kanske det riktiga sockerdrickaträder. Vart du än går har inspirationen funnits.


Stadsmuseet Näktergalen är för dej som undrar hur det såg ut förr i Vimmerby, se ortens äldsta gravfynd och några av alla väl bevarade väggmålningar. Museet har alltid en extra utställning som gör besöker än mer intressant.

Vid torget hittar du turistbyrån som är inrymd i det gamla Rådhuset från tidigt 1800-tal. En attraktion i sig! Gör ett besök och få massor av tips och information eller sök upp själv på vimmerby.com, där finns även en uppdaterad lista på alla aktuella evenemang,

Både för vackra dagar och dagar med regn från skyarna kan Vimmerby presentera ett av Europas största museum för motorintresserade – MX World Collection fascinerar och imponerar.


Strax intill hittar busiga barn det alltid lika spralliga Kalles Lek & Lattjo, ett lekland som även har Glow in The Dark minigolf.

När hungern smyger sig på finns det ett brett utbud av restauranger av alla de slag – som att äta middag i anrika Vimmerby Stadshotells vackra salonger eller med maltdoften intill Åbros mikrobryggeri på restaurang Brygghuset