Astrid Lindgrens Värld

Hälsa på Emil & Ida i Katthult eller hoppa i höet i några av ladorna

Astrid Lindgrens Värld blir sagor till verklighet. Här finns miljöerna och karaktärerna som Astrid Lindgren berättat om i de sagor som vi så väl känner till. Hälsa på hos Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter och alla de andra.
Spring in i den nybyggda Villa Villekulla och utforska husets alla vrår. Häpna och titta när Mattisborgen delas av åskan eller skrik med när Ronja vrålar ut sitt bästa vårskrik eller bara lek och lek och lek i hela parken.

Vid Mattisborgen leker Ronja & Birk hela dagarna


I Astrid Lindgrens Värld är barnen verkligen i fokus i allt från restaurangmiljöerna till lekparker och teaterscener. Glöm inte att titta på www.astridlindgrensvarld.se för att se vad som gäller kring program och biljetter när du planerar ett besök.
Det är bara cirka fyra kilometer från Vimmerby camping. Det finns en stor bilparkering med plats för alla gästande bilar, men om du inte har en egen cykel med, hyr gärna en av oss, då kan du på det smidigaste och mest miljövänliga sättet ta dej ända fram till entrégrindarna. Det är cykelväg nästan hela sträckan, så även den lite ovane cyklisten kan ta sig fram säkert.

Astrid Lindgrens barndomshem är numer ett museum med utställningar

Ett besök på Astrid Lindgrens Näs för dig närmare vår mest folkkära barnboksförfattare. Det var här hon växte upp och hämtade massor av inspiration till sina böcker. Det var här hon hade sin härliga och lekfulla barndom tillsammans med sina föräldrar och syskon. Det var här hon bodde när hon lärde känna den riktiga Madicken och här hon lekte Sicken Blås. Men det var också hit hon återvände under hela sitt liv, även om bostaden under många år fanns i Stockholm. Så följ med på en guidad visning i hennes barndomshem, berörs av utställningen om hennes liv, njut av trädgårdarna och låta dig inspireras av konst och kreativa rum. Det finns nästan alltid en tillfällig utställning på besök i Prästgården, en utställning kring ett viktigt tema. Vilken som är aktuell nu, hittar du på hemsidan. Vem hittar Sockerdricka trädet? Jo, det finns här på riktigt.
Astrid Lindgrens Näs är en plats som berör, en plats man minns. Och inte minst får smaklökarna sitt när du fikar eller tar en lunch i kaféet. Det finns en stor parkering intill Näs och avståndet till Vimmerby camping är cirka tre kilometer.